Trick or treat, één van de oudste spelletjes ter wereld dat, vooral in Amerika, erg populair is.  Maar de laatste jaren is het ook hier erg ‘in’.  Kinderen verkleeden zich met Halloween in spoken en monsters, nemen een mandje en trekken van deur tot deur om er snoep en lekkers in te verzamelen.

Natuurlijk vertrekken ze wanneer het buiten al flink donker is om hun griezelavontuur nog extra kracht bij te zetten.   Ideaal dus om vanavond lekker mee op pad te gaan en ondertussen je nachtfotografie-skills aan te scherpen.  Enne je mag helemaal zelf kiezen of je dit nu in volle Halloweenverkleeduitrusting doet of in een gewone outfit 😃!

Nachtfotografie is niet zo evident met een smartphone, doordat de sensor erg klein is, maar toch kan het met deze 3 tips!

1/ Onderwerp moet verlicht zijn!

Zoek naar onderwerpen die verlicht zijn, zoals ik hier de maan en straatverlichting gebruikte als lichtbron.  Maar het kunnen evengoed andere onderwerpen zijn zoals, toneellichten, bruggen, gebouwen, kaarsjes ….  Fotografie is schrijven met licht, dus een lichtbron is altijd nodig om voldoende licht te vangen op de sensor.

Nachtfotografie

Nachtfotografie

2/ Stel je onderwerp scherp!

Leg de focus op je onderwerp en maak je foto donkerder.  Zo zullen je kleuren het meest natuurlijk uitkomen.

Nachtfotografie

3/ Hou je telefoon stil!

Wanneer het donker is, moet de sluiter van je camera langer openblijven om voldoende licht te vangen.  Doordat de sluiter langer open is, heb je weer meer kans op beweging.

Dus, je camera stilhouden is de boodschap!

Nachtfotografie

Nachtfotografie

En, zin gekregen om er vanavond met of zonder kids op uit te trekken?

Ik wens je alvast heel veel griezel-phonetografie-plezier!

Ooh ja, kom gerust ook eens langs op Instagram, waar ik regelmatig nog extra tips deel!  Of wil je graag een supertoffe WORKSHOP volgen?  Check dan het workshopaanbod.