Maar nee, dat hoeft echt niet!

 

Smartphonefabrikanten weten maar al te goed hoe ze de consument tevreden moeten stellen. En dus worden de smartphonecamera’s steeds beter. Maar heb je dan ook altijd het nieuwste van het nieuwste model nodig om mooie foto’s te maken? Nee hoor!

 

Tot voorkort fotografeerde ik uitsluitend met een iPhone 5s! Eén van die foto’s werd zelfs via instagram opgepikt en gevraagd om te gebruiken voor een reisgids. Hoe cool is dat!

Gemaakt met iPhone 5s

Het moet wel gezegd worden dat de nieuwste modellen, zoals de iPhone Xs, de Huawei P30 Pro, … verbeterde software gebruiken om scherpere foto’s te kunnen maken.

 

Maar laat je hierdoor zeker niet intimideren!

 

Sinds ik 5 jaar geleden mijn iPhone 5s kocht, liet ik mijn compactcamera gewoon thuis en fotografeerde ik uitsluitend nog met mijn telefoon. Ook met de iets ‘oudere’ toestellen, zoals de iPhone 5s, SE, … kan je ook echt mooie foto’s maken.

Gemaakt met iPhone SE

 

Fotograferen is in eerste instantie kijken en zien

 

In het begin maakt het eigenlijk niet zoveel uit met welke camera je fotografeert. Een mooie foto start immers vanuit je ogen en je hart.

 

Sterker nog, wil je een mooie foto maken? Leg dan je smartphone gewoon even weg en word je in eerste instantie bewust van je omgeving.

 

En dat kan eender waar zijn, op weg naar je werk, wanneer je de kinderen naar school brengt, op vakantie of zelfs in de supermarkt.

Gemaakt met iPhone SE

Wie jij bent en wat jij ziet is het allerbelangrijste voor een goede foto. De camera is slechts een verlengstuk van je ogen.

Gemaakt met iPhone 5s

Daarnaast is er de techniek. Leer de camera van je smartphone kennen en sta versteld van de prachtige foto’s die je ermee kan maken.

 

Het is de kunst om rekening te houden met de mogelijkheden, maar ook met de beperkingen ervan.

 

Wanneer je dat doet, kan je echt het maximale uit je smartphonecamera halen en je foto’s naar een hoger niveau tillen.

Gemaakt met iPhone SE

Onthou vooral dit, ons favoriete accessoire (en nee, dat hoeft dus niet het allernieuwste model te zijn) is uitgerust met een camera, dat is opzich al een fantastische extra. Eenmaal je die camera beter leert kennen en je je meer bewust wordt van je omgeving, heb je de unieke kans om vrijwel eender waar mooie foto’s te maken.

 

“De beste camera is de camera die je bij hebt” (Chase Jarvis)

 

Ooh ja, kom gerust ook eens langs op Instagram, waar ik regelmatig nog extra tips deel!  Of wil je graag een supertoffe WORKSHOP volgen?  Check dan hetworkshopaanbod.

 

Ik wens je alvast heel veel phonetografie-plezier!

 

Liefs Vicky