Ja hoor de herfst is wel degelijk in het land! ⁠ Ondertussen hebben we onze portie regen weeral ruimschoots gekregen … maaaaaar  er is ook een superleuke kant aan al dat hemelwater!⁠  Je kan er namelijk hele creatieve foto’s mee maken.⁠

Doe je regenjas lekker aan en trek er tussen de regenbuien maar eens op uit met je smartphonecamera.  Je zal zien dat in elke plas wel een mooie reflectie verborgen zit.

Belangrijk is dat je door je knieën gaat.  Draai ook je telefoon eens om, dan zit de camera nog lager bij de grond voor een nóg beter resultaat.

Doordat je je standpunt aanpast en laag gaat, maak je de mooiste reflectiefoto’s.  TIP, draai nu je reflectiefoto eens om en zet de kijker op het verkeerde been 😃.  Wat is nu de boven- of onderkant?

Het hoeft natuurlijk niet altijd te regenen om reflectie te kunnen vinden.  Zo maakte ik deze reflectiefoto gewoon in onze tuin aan de vijver onder een stralende zon.

TIP, doe dit wel aan het begin of op het einde van de dag, want dan is het water mooi glad, wat de perfecte reflectie geeft. Je merkt het hè, als je goed rondkijkt, vind je écht overal reflecties!

Ooh ja kom gerust eens langs op Instagram, waar ik regelmatig nog extra tips deel!  Of wil je graag een super toffe WORKSHOP volgens?  Check dan het workshopaanbod.